Bográcsgulyás hozzávalók:

60 dkg marhalábszár

3 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

5 evőkanál olaj

1 csapott evőkanál fűszerpaprika

1 tubus gulyáskrém (csemege)

1 teáskanál őrölt kömény

40 dkg burgonya

1 db paradicsom

2 db zöldpaprika

2 dl húsleves (kockából)

8 dkg csipetke

Bográcsgulyás elkészítése:

A húst kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, alaposan megmossuk.

A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

A fokhagymát átnyomjuk.

Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük, és kevés vízzel felengedjük. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a húst.

A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel ízesítjük. Természetesen sót és borsot és teszünk hozzá. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lassú tűzön főzzük.

Ha szeretnénk, vörösborral ízesíthetjük – 2-3 deciliterrel.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk.

A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágjuk.

Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.

Felengedjük a húslevessel, felforraljuk.

Tálaláskor külön főzött csipetkét adunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc