Bográcsgulyás hozzávalók:
60 dkg marhalábszár
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
1 tubus gulyáskrém (csemege)
1 teáskanál őrölt kömény
40 dkg burgonya
1 db paradicsom
2 db zöldpaprika
2 dl húsleves (kockából)
8 dkg csipetke
Bográcsgulyás elkészítése:
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, alaposan megmossuk.
A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A fokhagymát átnyomjuk.
Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük, és kevés vízzel felengedjük. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a húst.
A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel ízesítjük. Természetesen sót és borsot és teszünk hozzá. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lassú tűzön főzzük.
Ha szeretnénk, vörösborral ízesíthetjük – 2-3 deciliterrel.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk.
A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágjuk.
Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
Felengedjük a húslevessel, felforraljuk.
Tálaláskor külön főzött csipetkét adunk hozzá.
0 hozzászólás