Bográcsos lecsó hozzávalók:

8 személyre

40 dkg lángolt kolbász

30 dkg tarhonya

15 dkg füstölt szalonna

1 nagy fej vöröshagyma

1 kg zöldpaprika

1 kg paradicsom

1 evőkanál pirospaprika

csípős paprikakrém

Bográcsos lecsó elkészítése:

Az apróra vágott füstölt szalonnát kisütjük a bográcsban. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet,addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik.

Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk.

Lassú tűzön főzzük. a a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a külön, szárazon megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forraljuk, közben néhányszor megkeverjük.

A tűzről lehúzva 5-6 percig pihentetjük, majd tálaljuk. Aki szereti, csípős paprikakrémmel tüzesítheti.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc