Bográcsos lecsó hozzávalók:
8 személyre
40 dkg lángolt kolbász
30 dkg tarhonya
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg zöldpaprika
1 kg paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
só
csípős paprikakrém
Bográcsos lecsó elkészítése:
Az apróra vágott füstölt szalonnát kisütjük a bográcsban. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet,addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik.
Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk.
Lassú tűzön főzzük. a a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a külön, szárazon megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forraljuk, közben néhányszor megkeverjük.
A tűzről lehúzva 5-6 percig pihentetjük, majd tálaljuk. Aki szereti, csípős paprikakrémmel tüzesítheti.
0 hozzászólás