Böjtös zöld teás bajor felfújt hozzávalók:

2-3 személyre:

350 ml szójatej

20 g fruktóz, vagy 30 g cukor

5 g növényi zselatin

késhegynyi só

1 csapott kanál zöld tea-por

1 kiskanál keményítő+1 kanál víz

Öntet – opcionális

fél kiskanál zöld tea-por

15 g fruktóz, vagy 20 g cukor

1 kiskanál keményítő

50 ml víz

Böjtös zöld teás bajor felfújt elkészítése:

Összekeverjük a tejet, sót, zselatint és a fruktózt és közepes lángon folyamatosan kavargatva felfőzzük. Mielőtt felfő, félrehúzzuk az edényt a tűzről és a vízben oldott keményítőt hozzáadjuk a keverékhez. Visszatesszük a tűzre és kis lángon kavargatva 2-3 percig főzzük.

Miután kész van, levesszük a tűzről és elveszünk a keverékből néhány kanálnyit, melyben elkeverjük a zöld tea-port. Ezt hozzáadjuk a többihez és simára kavarjuk. Szitán átnyomjuk, majd formákba öntjük.

Miután elhűlt, 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Ezután egy csészényi öntetet készítünk: A vizen kívül minden hozzávalót összekeverünk. Azután a vizet is hozzáadjuk fokozatosan, kavargatva.

Kis lángon, sűrűsödésig főzzük. Ezután lehűtjük.

A felfújtat ezzel az öntettel díszítjük (főleg, ha édesebben szeretjük).

 

A felfújt receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc