Böjtös zöld teás bajor felfújt hozzávalók:
2-3 személyre:
350 ml szójatej
20 g fruktóz, vagy 30 g cukor
5 g növényi zselatin
késhegynyi só
1 csapott kanál zöld tea-por
1 kiskanál keményítő+1 kanál víz
Öntet – opcionális
fél kiskanál zöld tea-por
15 g fruktóz, vagy 20 g cukor
1 kiskanál keményítő
50 ml víz
Böjtös zöld teás bajor felfújt elkészítése:
Összekeverjük a tejet, sót, zselatint és a fruktózt és közepes lángon folyamatosan kavargatva felfőzzük. Mielőtt felfő, félrehúzzuk az edényt a tűzről és a vízben oldott keményítőt hozzáadjuk a keverékhez. Visszatesszük a tűzre és kis lángon kavargatva 2-3 percig főzzük.
Miután kész van, levesszük a tűzről és elveszünk a keverékből néhány kanálnyit, melyben elkeverjük a zöld tea-port. Ezt hozzáadjuk a többihez és simára kavarjuk. Szitán átnyomjuk, majd formákba öntjük.
Miután elhűlt, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Ezután egy csészényi öntetet készítünk: A vizen kívül minden hozzávalót összekeverünk. Azután a vizet is hozzáadjuk fokozatosan, kavargatva.
Kis lángon, sűrűsödésig főzzük. Ezután lehűtjük.
A felfújtat ezzel az öntettel díszítjük (főleg, ha édesebben szeretjük).
A felfújt receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás