Boleró szelet hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

4 egész tojás

20 deka cukor

1 deci tej

1 deci étolaj

20 deka liszt

1 csg sütőpor

A krém hozzávalói:

fél liter tejföl

2 kanál cukor

A tetejére:

2 csg mandarinos italpor

2 csomag vaníliás pudingpor

6 deci víz

15 deka porcukor

Boleró szelet elkészítése:

A tojásokat a cukorral csipet sóval habosra kikeverem közben lasszan hozzáadom az olajat ezzel is még habosítom. Majd hozzáadom a tejet is éa a sütőporos lisztet. Sütőpapiros sütőlapra teszem és 180 fokon megsütöm (a tepsi mérete 24X22-es). Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukros tejfölt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.

Elkészítem a krémet: a vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral és kis lángon az egészet besürítem, majd hozzáadom az italporokat. Az egészet langyosra kihűtöm és a tejfölös tésztára rásimítom. Hűtőbe teszem dermedni, nagyon szépen lehet majd szeletelni.

Bármilyen ízű Boleró italporral elkészíthető, én mandarinosat használtam.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc