Boleró szelet hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
4 egész tojás
20 deka cukor
1 deci tej
1 deci étolaj
20 deka liszt
1 csg sütőpor
A krém hozzávalói:
fél liter tejföl
2 kanál cukor
A tetejére:
2 csg mandarinos italpor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 deci víz
15 deka porcukor
Boleró szelet elkészítése:
A tojásokat a cukorral csipet sóval habosra kikeverem közben lasszan hozzáadom az olajat ezzel is még habosítom. Majd hozzáadom a tejet is éa a sütőporos lisztet. Sütőpapiros sütőlapra teszem és 180 fokon megsütöm (a tepsi mérete 24X22-es). Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukros tejfölt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
Elkészítem a krémet: a vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral és kis lángon az egészet besürítem, majd hozzáadom az italporokat. Az egészet langyosra kihűtöm és a tejfölös tésztára rásimítom. Hűtőbe teszem dermedni, nagyon szépen lehet majd szeletelni.
Bármilyen ízű Boleró italporral elkészíthető, én mandarinosat használtam.
0 hozzászólás