Bolgár csípős paprika télire hozzávalók:
5 kg csípős paprika
1 liter ecet
6 csésze víz (2-3 dl)
25 dkg cukor
2 evőkanál só
babérlevél
20 dkg fehér mustármag és egész bors
Bolgár csípős paprika télire elkészítése:
A sós vizet forrald fel és öntsd a csípős paprikákra és hagyd kihűlni (másnapig várhatsz).
Másnap össze kell főzni: 1 liter ecetet, 6 csésze vizet, 25 dkg cukrot, 2 evőkanál sót és a borsot.
Egy 8 deciliteres befőttesüveghez tegyél: 2 evőkanál fehér mustármagot, 4 babérlevelet és csípős paprikát. Úgy tedd bele a paprikákat, hogy maradjon hely a lének is, ugyanis azzal kell felönteni az üveget.
Végül celofánnal zárd le. Ugyanígy járj el a többi befőttesüveg esetében is.
0 hozzászólás