Bolgár csípős paprika télire hozzávalók:

5 kg csípős paprika

1 liter ecet

6 csésze víz (2-3 dl)

25 dkg cukor

2 evőkanál só

babérlevél

20 dkg fehér mustármag és egész bors

Bolgár csípős paprika télire elkészítése:

A sós vizet forrald fel és öntsd a csípős paprikákra és hagyd kihűlni (másnapig várhatsz).

Másnap össze kell főzni: 1 liter ecetet, 6 csésze vizet, 25 dkg cukrot, 2 evőkanál sót és a borsot.

Egy 8 deciliteres befőttesüveghez tegyél: 2 evőkanál fehér mustármagot, 4 babérlevelet és csípős paprikát. Úgy tedd bele a paprikákat, hogy maradjon hely a lének is, ugyanis azzal kell felönteni az üveget.

Végül celofánnal zárd le. Ugyanígy járj el a többi befőttesüveg esetében is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc