Bolognai lasagne hozzávalók:

15 lasagne lap

200 g parmezán

50 g caj

1 evőkanál zsemlemorzsa

Bechamel szósz

4 evőkanál vaj

4 evőkanál liszt

500 ml tej

bors

szerecsendió

1 evőkanál reszelt parmezán

Bolonyai szósz

400 g darálthús

1 hagyma

1 sárgarépa

3-4 evőkanál olaj

3-4 evőkanál paradicsomlé

200 ml húsleves

2 cikk fokhagyma

bors

rozmaring

Bolognai lasagne elkészítése:

Bolonyai szósz: az apróra vágott hagymát és reszelt répát olajban puhára pároljuk. Hozzáadjuk a darálthúst és a préselt fokhagymát. 2-3 perc után hozzáadjuk a paradicsomlevet és a húslevest (vagy meleg vizet). Lefedve 15-20 percig főzzük, néha megkavarjuk, addíg amíg a leve elfő és megfő a hús. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és rozmaringot.

Bechamel szósz: egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, apránként a langyos tejet és folyamatosan kavargatjuk, míg egy krémes, homogén szósz lesz belőle. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, végül hozzáadjuk a parmezánt.

Lasagne lapok: 1-2 percig sós vízben és olajban főzzük. Leöntjük hideg vízzel és egy deszkára tesszük száradni.

Összállítás: egy tepsit kivajazunk és megszórunk zsemlemorzsával. Lasagne lapokat teszünk az aljára, ráöntjük a bechamel szószt, a bolonyai szószt és megszórjuk parmezánnal. Még két réteget ráteszünk, majd az utolsó rétegre egy vékony bechamel szószt teszünk, megszórjuk parmezánnal és ráteszünk néhány darab vajat. A tepsit letakarjuk alufóliával és 20 percre betesszük a sütőbe. Ezután levesszük a fóliát és további 5-10 percre visszatesszük sülni.

Kicsit hagyjuk hűlni majd tálaljuk.

A bolonyai lasagna receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc