Bolognai spagetti hozzávalók:
4 szeményre:
400 g spagetti
egy nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g darált hús
1 sárgarépa
1 darab zeller
250 ml paradicsomszósz
200 ml zöldségleves
babérlevél
rozmaring
bazsalikom
só, bors
Bolognai spagetti elkészítése:
Mielőtt tűzre tennéd a tálat, készíts magad mellé minden hozzávalót, hogy minden kéz alatt legyen.
Pucoljuk meg a zöldségeket és fagyasszuk ki a húst.
A hagymát, fokhagymát és a paprikát vágjuk kockára és reszeljük meg a zöldségeket.
Forró olajban megpároljuk a hagymát, miután üvegessé válik hozzáadjuk a felkockázott paprikát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a darált húst is.
5 perc után hozzáadjuk a megreszelt sárgarépát és zellert.
Megfűszerezzük, majd hozzá adjuk a zöldséglevest.
Hagyjuk forrni és miután elpárolgott a leve hozzáadjuk a paradicsomszószt.
Ezt a mártást addig főzzük, amíg a hús kész nem lesz.
Ha még szükség van folyadékra, adjunk hozzá levest vagy paradicsomszószt.
A végén megkóstoljuk és még fűszerezzük, ha szükséges.
Mikor a bolognai mártás majdnem kész van, tegyünk egy tálba forrni 4 liter sós vizet.
Mikor a víz forr, hozzáadjuk a tésztát. Nem kell sokat főjön.
Miután lecsepegtetjük a víztől egyenesen a mártáshoz adjuk.
A bolognai spagettit díszítheted bazsalikomlevéllel és tegyél mellé reszelt parmezánt.
0 hozzászólás