Bolognai spagetti hozzávalók:

4 szeményre:

400 g spagetti

egy nagy hagyma

2 gerezd fokhagyma

300 g darált hús

1 sárgarépa

1 darab zeller

250 ml paradicsomszósz

200 ml zöldségleves

babérlevél

rozmaring

bazsalikom

só, bors

Bolognai spagetti elkészítése:

Mielőtt tűzre tennéd a tálat, készíts magad mellé minden hozzávalót, hogy minden  kéz alatt legyen.

Pucoljuk meg a zöldségeket és fagyasszuk ki a húst.

A hagymát, fokhagymát és a paprikát vágjuk kockára és reszeljük meg a zöldségeket.

Forró olajban megpároljuk a hagymát, miután üvegessé válik hozzáadjuk a felkockázott paprikát és fokhagymát.

Hozzáadjuk a darált húst is.

5 perc után hozzáadjuk a megreszelt sárgarépát és zellert.

Megfűszerezzük, majd hozzá adjuk a zöldséglevest.

Hagyjuk forrni és miután elpárolgott a leve hozzáadjuk a paradicsomszószt.

Ezt a mártást addig főzzük, amíg a hús kész nem lesz.

Ha még szükség van folyadékra, adjunk hozzá levest vagy paradicsomszószt.

A végén megkóstoljuk és még fűszerezzük, ha szükséges.

Mikor a bolognai mártás majdnem kész van, tegyünk egy tálba forrni 4 liter sós vizet.

Mikor a víz forr, hozzáadjuk a tésztát. Nem kell sokat főjön.

Miután lecsepegtetjük a víztől egyenesen a mártáshoz adjuk.

 

A bolognai spagettit díszítheted bazsalikomlevéllel és tegyél mellé reszelt parmezánt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc