Bolondos gomba hozzávalók:
8 főtt tojás
20 dkg natúr krémsajt
só
őrölt bors
1 kiskanál mustár
csipetnyi porcukor
4 közepes paradicsom
3-4 dkg vaj
petrezselyem a díszítéshez
Bolondos gomba elkészítése:
A főtt tojások aljából vékonyabb, a tetejükből egy vastagabb lapot levágunk. A vékonyabb azért kell, hogy a tálon megüljenek, a vastagabb pedig azért, hogy belsejüket kikaparhassuk.
A főtt tojássárgáját áttörjük, a krémsajttal simára keverjük, sóval, borssal, porcukorral és mustárral pikánsra ízesítjük. A paradicsomokat félbevágjuk, magjait kikaparjuk, és minden töltött tojásra borítunk egyet.
A vajat habosra keverjük, majd egy kés hegyével apró pöttyöket teszünk a paradicsomkalapok tetejére. Tálra rakjuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.
0 hozzászólás