Bonet hozzávalók:

4 tojássárgája

2 tojás

200 g porcukor

80 g kakaó

100 g amaretti keksz

1 liter tej

1 pohár rum

Bonet elkészítése:

Összekevertem a 4 tojássárgát a két egész tojással és a porcukor felével, majd hozzáadtam a kakaót, az összetört kekszet, végül pedig lassan hozzáöntöttem a meleg tejet.

A porcukor másik felét egyenesen a bonet sütéséhez használandó tepsibe tettem, hogy karamellizálódjon.

Ezt követően a keveréket ráöntöttem az égetett cukorra, illetve a tepsit bele tettem egy nagyobb, vízzel teli tepsibe, hogy a bonet gőzben süljön.

Körülbelül egy órát hagytam sülni 180 Cº-on, de semmiképp se vegyük ki addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót szárazon nem húzzuk ki. A legjobb, ha egy nappal a tálalás előtt elkészítjük, hogy legyen ideje kihűlni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc