Borban párolt húsos káposzta bográcsban hozzávalók:

8 személyre:

1 kg savanyú káposzta

1 l száraz fehérbor

2 evőkanál olaj

3-4 babérlevél

1 kiskanál fekete bors

60 dkg füstölt oldalas

30 dkg füstölt kolbász

30 dkg füstölt tarja

Borban párolt húsos káposzta bográcsban elkészítése:

Az olajjal kikent bográcsba terítjük a savanyú káposzta felét. Rátesszük a kisebb darabokra vágott húsféléket és a kolbászt, rászórjuk a fekete borsot és a babérleveleket.

Beborítjuk a maradék káposztával, kicsit megsózzuk. Fölöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a húsok mind megpuhulnak.

Héjában főtt vagy fóliában sült burgonyát adunk mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc