Borissza piskóta hozzávalók:

4 személyre:

40 dkg babapiskóta

3,5 dl száraz fehérbor

10 dkg mazsola

5 dkg aszalt füge (esetleg aszalt szilva)

7 dkg durvára vágott dióbél

4 tojás

6 evőkanál porcukor

2 citrom leve és lereszelt héja

Borissza piskóta elkészítése:

A babapiskótát kis darabkákra tördeljük, nagy mély tálba szórjuk.

2 dl borral meglocsoljuk, a mazsolával, az aszalt, összevágott fügével és dióbéllel megszórjuk.

A tojásokat egy tűzálló edényben a porcukorral simára keverjük, a citromok kifacsart levével és héjával ízesítjük.

Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a maradék 1,5 dl bort és a gőz fölött sűrű krémmé főzzük.

Azon forrón a gyümölcsös piskótára öntjük és másnapig hideg helyen tartjuk.

Parfés kelyhekbe „szaggatva” tálaljuk.

A tetejére forró olvasztott csokoládéval rajzolhatunk csíkokat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc