Borjú agyvelőfelfújt gombaszósszal hozzávalók:
1 borjú agyveleje
¼ fehér vekni
2 pohár tej
6 tojás
3 kiskanál tejföl
1 kanál liszt
citromlé
Borjú agyvelőfelfújt gombaszósszal elkészítése:
10 dkg vajat habbá verünk. Az agyvelőt 10 percig hideg vízben tartjuk, majd megtisztítjuk.
A kenyeret tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, felverjük a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, felverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott agyvelőt.
Összekeverjük, egy formát kivajazunk, megszórjuk liszttel, beleöntjük a masszát, a sütőben, vízfürdőben 1 ½ órát főzzük.
A szósz elkészítése: a gombát vékony szeletekre vágjuk, egy edényben tűzre tesszük 1 kanál liszttel, 30 g vajjal, és hagyjuk, hogy a gomba levében megfőjön; ha a gomba leve elfő és a gomba nem készül el, szükség szerint tölthetünk vizet hozzá.
Amikor a gomba elkészült, hozzáöntünk 3 kanál tejfölt és citromlét.
A felfújtat egy tányérra borítjuk, tálaláskor ráöntjük a gombaszószt és zöldpetrezselyemmel díszíthetjük.
Kedvünk szerint, hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.
0 hozzászólás