Borjú agyvelőfelfújt gombaszósszal hozzávalók:

1 borjú agyveleje

¼ fehér vekni

2 pohár tej

6 tojás

3 kiskanál tejföl

1 kanál liszt

citrom

Borjú agyvelőfelfújt gombaszósszal elkészítése:

10 dkg vajat habbá verünk. Az agyvelőt 10 percig hideg vízben tartjuk, majd megtisztítjuk.

A kenyeret tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, felverjük a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, felverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott agyvelőt.

Összekeverjük, egy formát kivajazunk, megszórjuk liszttel, beleöntjük a masszát, a sütőben, vízfürdőben 1 ½ órát főzzük.

A szósz elkészítése: a gombát vékony szeletekre vágjuk, egy edényben tűzre tesszük 1 kanál liszttel, 30 g vajjal, és hagyjuk, hogy a gomba levében megfőjön; ha a gomba leve elfő és a gomba nem készül el, szükség szerint tölthetünk vizet hozzá.

Amikor a gomba elkészült, hozzáöntünk 3 kanál tejfölt és citromlét.

A felfújtat egy tányérra borítjuk, tálaláskor ráöntjük a gombaszószt és zöldpetrezselyemmel díszíthetjük.

Kedvünk szerint, hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc