Borjú csípős szósszal hozzávalók:

500 g hús

1 kg krumpli

¾ pohár tejföl

1 evőkanál szósz

2 db hagyma

1 evőkanál liszt

3 evőkanál vaj

Borjú csípős szósszal elkészítése:

Megmossuk a lágy borjúhúst, leszedjük az ínakat, egyenlő darabokra vágjuk, kipotyoljuk s azután hosszú sávokba vágjuk.

A megpucolt hagymákat vékonyra szeleteljük és vajban megpirítjuk. Mikor a hagyma megbarnult, hozzáadjuk a besózott és borsozott húst és kürölbelül 10 percig sütjük, villával kavargatva.

Ezután belisztezzük a húst, megkeverjük és tovább sütjük még 5 percig.

Ezután hozzáadjuk a tejfölt, megkeverjük, hagyjuk főni 10 percig, hozzáadjuk a csípős szószt s ízlés szerint adunk még hozzá sót.

Tálalhatjuk szalmakrumplival, amit megszórhatunk kaporral vagy apróra vágott petrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc