Borjú szűzérme boros szósszal hozzávalók:
borjú szűzérme
répa
zeller
petrezselyem
paprika
hagyma
fokhagyma
olaj
fehér bor
só
bors
szemes mustár
szemes koriander
oregánó
csombor vagy kakukkfű
Borjú szűzérme boros szósszal elkészítése:
Megtisztítjuk és megmossuk a húst, majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Azután áttesszük egy nagyobb edénybe, adunk hozzá répát, zellert, petrezselymet, paprikát, hagymát és fokhagymát. Leöntjük vízzel, adunk hozzá olajat és fehér bort (több bort mint vizet), hogy ellepje a húst és a zöldségeket. Megfűszerezzük sóval, borssal, szemes mustárral, szemes korianderrel, oregánóval és csomborral vagy kakukkfűvel. Kicsi tüzön főzzük kb 2 órát.
Natur burgonyával tálaljuk.
A borjú szűzérme boros szósszal receptet Peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás