Borjú szűzérme boros szósszal hozzávalók:

borjú szűzérme

répa

zeller

petrezselyem

paprika

hagyma

fokhagyma

olaj

fehér bor

bors

szemes mustár

szemes koriander

oregánó

csombor vagy kakukkfű

Borjú szűzérme boros szósszal elkészítése:

Megtisztítjuk és megmossuk a húst, majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Azután áttesszük egy nagyobb edénybe, adunk hozzá répát, zellert, petrezselymet, paprikát, hagymát és fokhagymát. Leöntjük vízzel, adunk hozzá olajat és fehér bort (több bort mint vizet), hogy ellepje a húst és a zöldségeket. Megfűszerezzük sóval, borssal, szemes mustárral, szemes korianderrel, oregánóval és csomborral vagy kakukkfűvel. Kicsi tüzön főzzük kb 2 órát.

Natur burgonyával tálaljuk.

A borjú szűzérme boros szósszal receptet Peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc