Borjúhúsgombócos korpacibereleves hozzávalók:

1/2 kg marhahús

2 tojás

egy szelet kenyér

3 fej hagyma

3 csomó petrezselyemzöld

őrölt fekete bors

1 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével

1 répa

1 petrezselyem gyökér

1 kisebb zeller

Borjúhúsgombócos korpacibereleves elkészítése:

A húst és a hagymát megdaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a beáztatott és kinyomkodott kenyeret, sót, őrölt borsot és a zöld petrezselymet. A masszát jól összekeverjük majd nedves kézzel gombócokat formázunk belőle. Az apróra vágott zöldségeket és a hagymát sós vízben megfőzzük.

Mikor a zöldségek majdnem készre főttek hozzáadjuk a korpaciberét, hagyjuk a levest felfőni és beletesszük a gombócokat. Az apróra vágott petrezselyem zöldet a legvégén szórjuk a levesbe. A korpaciberéhez hozzákeverhetjük a tejfölt és a tojás sárgáját is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc