Borjúhúsgombócos korpacibereleves hozzávalók:
1/2 kg marhahús
2 tojás
egy szelet kenyér
3 fej hagyma
3 csomó petrezselyemzöld
só
őrölt fekete bors
1 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével
1 répa
1 petrezselyem gyökér
1 kisebb zeller
Borjúhúsgombócos korpacibereleves elkészítése:
A húst és a hagymát megdaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a beáztatott és kinyomkodott kenyeret, sót, őrölt borsot és a zöld petrezselymet. A masszát jól összekeverjük majd nedves kézzel gombócokat formázunk belőle. Az apróra vágott zöldségeket és a hagymát sós vízben megfőzzük.
Mikor a zöldségek majdnem készre főttek hozzáadjuk a korpaciberét, hagyjuk a levest felfőni és beletesszük a gombócokat. Az apróra vágott petrezselyem zöldet a legvégén szórjuk a levesbe. A korpaciberéhez hozzákeverhetjük a tejfölt és a tojás sárgáját is.
0 hozzászólás