Borjúpaprikás hozzávalók:

1 kg borjúhús

1 kanál liszt

vaj

2 tojás

tejföl

citromlé

Borjúpaprikás elkészítése:

A húst szeleteld fel és tedd oda főni egy liter sós vízbe. Fontos, hogy a víz teljesen ellepje a húst.

Fövés közben, 2-3 alkalommal távolítsd el a habot.

Adj hozzá egy répát, egy hagymát, egy szál petrezselymet, valamint egy babérlevelet.

Fedd le az edény ¾ részét és hagyd főni.

Egy kanál lisztet piríts meg egy kevés vajban, de vigyázz, meg ne sárguljon, majd öntsd le a húslével, és hagyd egy keveset a tűzön.

A szósz sűrű, sima kell legyen. Ha görcsösre sikerül, feltétlenül szűrd le.

Egy külön edénybe keverj össze 2 tojássárgáját 2 kanál tejföllel, majd öntsd hozzá a szószhoz.

Hagyd még egy keveset főni, a tojást viszont ne vágd fel.

Tegyél bele egy kevés citromlevet, utána öntsd a szószt a húsra és még tartsd még egy keveset a tűzön.

Bármilyen körettel tálalhatod és díszítheted zöldekkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 160 perc