Borjúpaprikás tojásos galuskával hozzávalók:
80 dkg borjúlapocka, borjúcsülök vegyesen
10 dkg zsír
15 dkg vöröshagyma
1,5 dkg csemege fűszerpaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
3 dl tejföl
1 db friss csípős paprika
só
Borjúpaprikás tojásos galuskával elkészítése:
A felaprított vöröshagymát zsíron szalmasárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük és egy pici vízzel azonnal felengedjük és hagyjuk, hogy zsírjára süljön.
Hozzáadjuk az egyforma kockára vágott borjúhúst és fedő alatt sűrű kevergetés mellett pároljuk. Sózzuk.
Ha a hús félpuha, hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot, paprikát, kevés csípőspaprikát.
Amikor a hús majdnem kész, a tejfölt simára keverjük, teszünk hozzá a hús levéből, elkeverjük (hőkiegyenlítés), majd a húsra öntjük és 2-3 percig összeforraljuk.
Tojásos galuska mellé tálaljuk.
0 hozzászólás