Borjúpaprikás tojásos galuskával hozzávalók:

80 dkg borjúlapocka, borjúcsülök vegyesen

10 dkg zsír

15 dkg vöröshagyma

1,5 dkg csemege fűszerpaprika

1 zöldpaprika

1 paradicsom

3 dl tejföl

1 db friss csípős paprika

Borjúpaprikás tojásos galuskával elkészítése:

A felaprított vöröshagymát zsíron szalmasárgára pirítjuk.

Hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük és egy pici vízzel azonnal felengedjük és hagyjuk, hogy zsírjára süljön.

Hozzáadjuk az egyforma kockára vágott borjúhúst és fedő alatt sűrű kevergetés mellett pároljuk. Sózzuk.

Ha a hús félpuha, hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot, paprikát, kevés csípőspaprikát.

Amikor a hús majdnem kész, a tejfölt simára keverjük, teszünk hozzá a hús levéből, elkeverjük (hőkiegyenlítés), majd a húsra öntjük és 2-3 percig összeforraljuk.

Tojásos galuska mellé tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc