Borjúpörkölt gombával hozzávalók:
1/2 kg borjú hús
1 nagyobb répa
1 fej hagyma
1 petrezselyem gyökér
30 dkg gomba
2 kanál liszt
só, szemes bors
2 kanál vaj
6-7 szál metélőhagyma
2 tojássárgája
1/2 citrom
1 zeller
Borjúpörkölt gombával elkészítése:
Tisztítsd meg a zöldségeket, mosd meg és tedd őket egy mély tálba, majd engedd fel bőven vízzel.
Tedd bele a megmosott, megtakarított és felkockázott húst.
Fedő alatt főzd addig, amíg a a hús megpuhul.
Két kanál vajból és két kanál lisztből készíts mártást, amit a hús levével kelll hígítanod, közben kavargasd folyamatosan fakanállal, hogy oda ne süljön.
Add hozzá a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, a sót, illetve a szemes borsot és hagyd 15 percet főni.
Tedd bele a húskockákat, néhány szál metélőhagymát és egy csokor petrezselymet, amit ha készen van az étel ki kell szedni belőle.
Főzd további fél órát, majd hagyd kihűlni.
Keverd ki a tojássárgáját, tedd a pörköltre és facsarj bele egy fél citromot.
Lassan keverd simára.
Szórd meg darált zöldséggel.
0 hozzászólás