Borjútekercs boros mártásban hozzávalók:

4 személyre:

80 dkg borjúfilé (egészben)

10 dkg gouda sajt

10 dkg aszalt barack

80 dkg burgonya

5 dkg vaj

2 dl tej

2 evőkanál olaj

2 dl marhahúsleves (kockából)

2 dl tejszín

fél dl fehérbor

1 evőkanál citromlé

Borjútekercs boros mártásban elkészítése:

A boros mártásos borjútekercshez a húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, megmossuk. Hosszában éles késsel átszúrjuk.

A sajtot és az aszalt barackot kis darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk.

A burgonyát annyi sós vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. Még melegen áttörjük, a vajjal és a tejjel habosra keverjük.

A húsba töltjük a sajtot és a barackot, a végeit összetűzzük. Kívülről bedörzsöljük sóval és borssal.

A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

Az olajat felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, és a húst körös-körül megpirítjuk benne.

Áttesszük egy tepsibe, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékba öntjük a marhahúslevest és a tejszínt. Felére beforraljuk, hozzáadjuk a bort, a citromlével, sóval és borssal ízesítjük.

A húst szeletekre vágjuk, a mártással és burgonyapürével körítve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc