Boros gomba rizzsel hozzávalók:

600 g gomba

200 g rizs

1 hagyma

1 piros kaliforniai paprika

1 csípőspaprika

100 ml olaj

150 ml fehérbor

2-3 szál zöld borsikafű

bors

Boros gomba rizzsel elkészítése:

A megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett gombát kockázzuk fel. Tisztítsuk meg a hagymát, amit a paprikával együtt finomra vágjuk. Pároljuk meg 5-6 perc alatt a hagymát és a paprikát az olajon, majd adjuk hozzá a gombát is. Fedjuk le a serpenyőt, és hagyjuk még 10 percet kis lángon főni.

Vegyük le a fedőt, és locsoljunk fehérbort a gombára, aztán hagyjuk még fedetlenül főni 10 percet, míg elpárolog a gomba leve.

A rizset külön főzzük 15 percig 2 liter vízben (a vízbe is tegyünk sót), majd leszűrjük és hozzáadjuk a gombához. Jól összekeverjük, és még 2-3 percet kis lángon főzzük. A végén sózzuk, borsozzuk, és meghintjük a felaprózott borsikafűvel.

Káposztasalátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc