Boros gomba rizzsel hozzávalók:
600 g gomba
200 g rizs
1 hagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 csípőspaprika
100 ml olaj
150 ml fehérbor
2-3 szál zöld borsikafű
só
bors
Boros gomba rizzsel elkészítése:
A megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett gombát kockázzuk fel. Tisztítsuk meg a hagymát, amit a paprikával együtt finomra vágjuk. Pároljuk meg 5-6 perc alatt a hagymát és a paprikát az olajon, majd adjuk hozzá a gombát is. Fedjuk le a serpenyőt, és hagyjuk még 10 percet kis lángon főni.
Vegyük le a fedőt, és locsoljunk fehérbort a gombára, aztán hagyjuk még fedetlenül főni 10 percet, míg elpárolog a gomba leve.
A rizset külön főzzük 15 percig 2 liter vízben (a vízbe is tegyünk sót), majd leszűrjük és hozzáadjuk a gombához. Jól összekeverjük, és még 2-3 percet kis lángon főzzük. A végén sózzuk, borsozzuk, és meghintjük a felaprózott borsikafűvel.
Káposztasalátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk.
0 hozzászólás