Boros gombás palacsinta hozzávalók:
Palacsinta
30 dkg liszt
500 ml víz
2 tojás
100 ml olaj
só
Töltelék
60 dkg friss gomba
3-4 zöld hagyma
50 ml olaj
50 ml száraz fehér bor
1 csokor petrezselyem
só, bors
Boros gombás palacsinta elkészítése:
Hagyományos módon elkészítjük a palacsinta tésztát. A masszának sovány tejföl vastagságúnak kell lennie. Kikenünk egy serpenyőt egy teáskanálnyi olajjal és tűz fölé tartjuk addig még az olaj jól felforrósodik.
Egy merőkanálnyi masszát öntünk a serpenyőbe, majd ezt jobbra-balra mozgatjuk, hogy a massza egyenletesen szétfolyhasson a serpenyő felületén.
Mindkét oldalát barnára sütjük és egymásra, egy felforrósított tányérra helyezzük.
A töltelékhez kevés olajon megpároljuk a megtisztított, megmosott és apróra vágott gombákat és hagymát.
10 perc párolás után ráöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk és lassú tüzön addig főzzük, míg elpárolog a leve. Megtöltjük a palacsinta lapokat ezzel a töltelékkel, majd feltekerjük.
0 hozzászólás