Boros gombás palacsinta hozzávalók:

Palacsinta

30 dkg liszt

500 ml víz

2 tojás

100 ml olaj

Töltelék

60 dkg friss gomba

3-4 zöld hagyma

50 ml olaj

50 ml száraz fehér bor

1 csokor petrezselyem

só, bors

Boros gombás palacsinta elkészítése:

Hagyományos módon elkészítjük a palacsinta tésztát. A masszának sovány tejföl vastagságúnak kell lennie. Kikenünk egy serpenyőt egy teáskanálnyi olajjal és tűz fölé tartjuk addig még az olaj jól felforrósodik.

Egy merőkanálnyi masszát öntünk a serpenyőbe, majd ezt jobbra-balra mozgatjuk, hogy a massza egyenletesen szétfolyhasson a serpenyő felületén.

Mindkét oldalát barnára sütjük és egymásra, egy felforrósított tányérra helyezzük.

A töltelékhez kevés olajon megpároljuk a megtisztított, megmosott és apróra vágott gombákat és hagymát.

10 perc párolás után ráöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk és lassú tüzön addig főzzük, míg elpárolog a leve. Megtöltjük a palacsinta lapokat ezzel a töltelékkel, majd feltekerjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc