Boros vesepecsenye hozzávalók:
bélszín/vesepecsenye
füstölt szalonna
fehérbor
csontlé
vöröshagyma
sárgarépa
petrezselyem gyökér
szemes bors
liszt
Boros vesepecsenye elkészítése:
A bélszínt/vesepecsenyét (4 személy részére) füstölt szalonnával megtűzdeljük és körülgöngyöljük szalonnaszeletekkel. Fél deci fehér bort és másfél deci csontlevet öntünk rá. Hozzáadunk kevés, karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyem gyökeret, néhány szem borsot.
Fedő alatt erős tűzön pároljuk, közben öntözzük saját levével. Ha a hús megfőtt, levét átszűrjük, némi liszttel behabarjuk, egy deci bort hozzáöntve felforraljuk. Majd vékonyan felszeleteljük, körülrakjuk szalonnával és a forró levét ráöntjük. Királyi eledelt nyerünk.
0 hozzászólás