Boros vesepecsenye hozzávalók:

bélszín/vesepecsenye

füstölt szalonna

fehérbor

csontlé

vöröshagyma

sárgarépa

petrezselyem gyökér

szemes bors

liszt

Boros vesepecsenye elkészítése:

A bélszínt/vesepecsenyét (4 személy részére) füstölt szalonnával megtűzdeljük és körülgöngyöljük szalonnaszeletekkel. Fél deci fehér bort és másfél deci csontlevet öntünk rá. Hozzáadunk kevés, karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyem gyökeret, néhány szem borsot.

Fedő alatt erős tűzön pároljuk, közben öntözzük saját levével. Ha a hús megfőtt, levét átszűrjük, némi liszttel behabarjuk, egy deci bort hozzáöntve felforraljuk. Majd vékonyan felszeleteljük, körülrakjuk szalonnával és a forró levét ráöntjük. Királyi eledelt nyerünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc