Borsó pörkölt hozzávalók:

0,5 kg borsó

1 pohár tejföl

petrezselyemzöld

paprika

hagyma

olaj

Borsó pörkölt elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Paprikával színesítjük. Hozzáadjuk a borsót. Ha fagyasztott, kevés vízzel puhára fozzük, ha konzerv, a levét leöntjük, mert az már amúgy is puha.

Felforrósítjuk, hozzáadjuk a pohár tejfölt az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Ízlés szerint sózzuk és kevés lisztel besurusítjük.

A borsó pörkölt nokedlivel vagy makarónival tálalva ízletes, vegetáriánus főétel!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc