Bőségtál – sertéshússal és erdélyi szalonnával sütve hozzávalók:
1 kg sertés szűz
25 dkg erdélyi szalonna
3 nagy fej hagyma
1/2 kg krumpli
1/2 kg házi zsír vagy olaj
1 fej fokhagyma
vegeta
fehér bors
grill fűszer
Bőségtál – sertéshússal és erdélyi szalonnával sütve elkészítése:
Kizsírozott jénaiba belekarikázzuk a krumplit, erre rákarikázzuk a hagymát, ezekre ráfektetjük a megmosott és letisztított sertés szüzet, megszórjuk ízlés szerint a fűszerekkel, majd rászeleteljük a fokhagymát. Zárásként pedig a csíkokra vágott erdélyi szalonnával letakarjuk, és a maradék zsírt a tetején elosztjuk egyenletesen.
Rátesszük a jénaira a tetejét, és közepes lángon, néha a húst megforgatva megsütjük.
Ha elkészült, még melegen kivesszük a zsírból, és lecsepegtetjük az egészet!
Garantált a siker! Jó étvágyat!
Mivel a köret együtt sül a hússal, csinálhatunk mellé még vegyes zöldséget is, amit enyhén sós vízben kicsit megfőzünk!
0 hozzászólás