Bőségtál – sertéshússal és erdélyi szalonnával sütve hozzávalók:

1 kg sertés szűz

25 dkg erdélyi szalonna

3 nagy fej hagyma

1/2 kg krumpli

1/2 kg házi zsír vagy olaj

1 fej fokhagyma

vegeta

fehér bors

grill fűszer

Bőségtál – sertéshússal és erdélyi szalonnával sütve elkészítése:

Kizsírozott jénaiba belekarikázzuk a krumplit, erre rákarikázzuk a hagymát, ezekre ráfektetjük a megmosott és letisztított sertés szüzet, megszórjuk ízlés szerint a fűszerekkel, majd rászeleteljük a fokhagymát. Zárásként pedig a csíkokra vágott erdélyi szalonnával letakarjuk, és a maradék zsírt a tetején elosztjuk egyenletesen.

Rátesszük a jénaira a tetejét, és közepes lángon, néha a húst megforgatva megsütjük.

Ha elkészült, még melegen kivesszük a zsírból, és lecsepegtetjük az egészet!

Garantált a siker! Jó étvágyat!

Mivel a köret együtt sül a hússal, csinálhatunk mellé még vegyes zöldséget is, amit enyhén sós vízben kicsit megfőzünk!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc