Bounty szelet hozzávalók:
Tésztalap
150 g vaj
150 g cukor
50 ml tej
250 g liszt
1 evőkanál kakaó
Az egyik krémhez:
6 tojásfehérje
250 g kókuszreszelék
250 g cukor
A másik krémhez:
6 tojássárgája
12 evőkanál porcukor
egy csomag vaj
Bounty szelet elkészítése:
A tésztalap összetevőit jól elkeverjük, majd kétfelé osztjuk, és két lapot nyújtunk belőle.
A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
Egy négyszög alakú tepsibe sütőpapírt teszünk, és belehelyezzük az egyik tésztalapot. Ezután a kókuszos keveréket rákenjük a tésztalapra, majd rátesszük a második tésztalapot. Megfelelő tűzön megsütjük, majd kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Gőz fölött jól elvegyítjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, és krémet keverünk belőle. A már kihűlt süteményre töltjük a krémet, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
0 hozzászólás