Brassói palacsinta hozzávalók:

Palacsinta

3 tojás

1 / 2 l tej

2 evőkanál liszt

csipet só

Töltelék

30 dkg máj

1 közepes fej hagyma

20 dkg gomba (konzerv)

2 tojás

1 evőkanál liszt

petrezselyemzöld

kapor

kakukkfű (ízlés szerint)

Brassói palacsinta elkészítése:

Nagy palacsintákat sütünk és melegen tartjuk.

A hagymát felaprítjuk és forró olajban világos barnára sütjük, majd hozzátesszük az ugyancsak apróra vágott májat és a gombát.

A palacsinta töltelékéhez való két tojást jól felverjük a liszttel és, amikor már majdnem kész, ráöntjük.

Mindezt jól összekeverjük az apróra vágott zöldekkel és ízlés szerinti sóval, majd megtöltjük vele a palacsintákat és borítékszerű tekercseket készítünk.

Ezt követően kirántjuk, más szóval lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban megpirítjuk.

Melegen tálaljuk, tejföllel és apróra vágott kaporral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc