Brassói savanyított gomba hozzávalók:

kínai nyers aszalt gomba vagy erdei gomba

bors

ecet

csombor

fokhagyma

paszternák gyökér

babér levél

Brassói savanyított gomba elkészítése:

Vásárold meg az erdei gombát vagy a kínai gombát (beszerezhető zacskókban), majd forrázd le sós vízben.

Készítsd el a következő savanyú levet: 1-2 liter vízhez keverj 10 deka borsot, 1gramm sót (1liter vízhez), 1,5 dl ecetet, száraz csombort és nyers fokhagymát, majd főzd 10 percet.

Tedd a gombát befőttesüvegbe a paszternákkal, a babérlevéllel és a fokhagymával együtt, majd öntsd rá a forró levet.

Helyezd a befőttesüvegeket fém tálcára (hogy ne törjenek el a forró létől), zárd le őket hermetikusan és hagyd 3-4 hetet savanyodni.

Sültek mellé salátaként fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc