Brassói savanyított gomba hozzávalók:
kínai nyers aszalt gomba vagy erdei gomba
bors
ecet
csombor
fokhagyma
paszternák gyökér
babér levél
Brassói savanyított gomba elkészítése:
Vásárold meg az erdei gombát vagy a kínai gombát (beszerezhető zacskókban), majd forrázd le sós vízben.
Készítsd el a következő savanyú levet: 1-2 liter vízhez keverj 10 deka borsot, 1gramm sót (1liter vízhez), 1,5 dl ecetet, száraz csombort és nyers fokhagymát, majd főzd 10 percet.
Tedd a gombát befőttesüvegbe a paszternákkal, a babérlevéllel és a fokhagymával együtt, majd öntsd rá a forró levet.
Helyezd a befőttesüvegeket fém tálcára (hogy ne törjenek el a forró létől), zárd le őket hermetikusan és hagyd 3-4 hetet savanyodni.
Sültek mellé salátaként fogyasztható.
0 hozzászólás