Brazil csirke hozzávalók:

1 db 1,5 kg-os csirke

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál őrölt koriander

1 citrom leve

1 kiskanál chilipor

1 evőkanál méz

10 dkg kesudió (vagy földimogyoró)

1 evőkanál cukor

1 dl kókusztej (vagy 10 dkg kókuszreszelék 1 dl vízzel leforrázva, majd átszűrve)

1 citrom leve

2 dl tyúkhúsleves kockából

2 gerezd fokhagyma

1 csipet petrezselyemzöld

1 db chilipaprika

1 fej kisebb vöröshagyma

20 dkg sampinyon

20 dkg paradicsom

20 dkg mini kukorica

1 evőkanál kókusztej

Brazil csirke elkészítése:

Vágja négyfelé a csirkét. A fokhagymát nyomja szét, majd keverje össze a korianderrel, a citromlével és a chilivel.

Helyezze a csirkedarabokat egy tálba, és borítsa be az elozoleg elkészített páccal. Legalább négy órát hagyja állni,de idonként forgassa meg. Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra (gázsütőjét állítsa a 2. fokozatra).

Kaparja le a pácot a csirkedarabokról, ezután kenje be mézzel.

A tálat helyezze a sütő középső rácsára – 30-40 percig süsse a húst.

Míg a hús sül, turmixolja össze a kesudiót, a koriandert, a cukrot, a kókusztejet és a citromlét. Adja hozzá a megmelegített tyúkhúslevest. Melegítse fel.

Nyomja át a fokhagymát, a petrezselymet mossa meg, vágja apróra, mindkettőt keverje a mártáshoz. A chilipaprikát karikázza fel, és csak tálaláskor szórja a tányérra.

A vegyeszöldség-körethez vágja apróra a hagymát, szeletelje fel a gombát és a paradicsomot. A serpenyőben felmelegített kókusztejben párolja meg a hagymát.

Keverje hozzá a gombát és a kukoricát, majd párolja még 4 percig.

Végül adja hozzá a paradicsomszeleteket, forrósítsa össze, és máris kész.

A megsült húsokat helyezze egy-egy tányérra, öntse köréjük a mártást, ízlésesen helyezze mellé a köretet.

Citromkarikákkal díszítse.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc