Brokkoli krémleves tej- és gluténmentesen hozzávalók:

4 személyre:

50 dkg brokkoli (bio)

1 db vöröshagyma (bio)

2 gerezd fokhagyma (bio)

1 zöldségleves kocka, vagy 2 evőkanál ételízesítő (bio, sómentes)

olivaolaj (extra szűz)

só (himalája)

bors

Brokkoli krémleves tej- és gluténmentesen elkészítése:

A  brokkoli rózsáit levágjuk, a szárrészt megpucoljuk, mindent megmosunk, majd a nagyobb rózsákat és a megpucolt szárrészt feldaraboljuk 1 cm-es darabokra.

Felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd kevés olajon, csipet sóval üvegesre pároljuk.

Beletesszük a brokkolit és felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje.

Ízesítjük a leveskockával, vagy ételízesítővel, borssal.

Fedő alatt „fogkeményre” főzzük a brokkolit.

Kézi mixerrel összeturmixoljuk.

Ne főzzük túl puhára a brokkolit a vitamintartalom megőrzése érdekében.

Tálalható reszelt sajttal, pirított kenyér kockákkal.

Lehet a levesbe tenni felkarikázott sárga- és fehérrépát (brokkoli előtt tegyük bele).

Ha túl sűrű, víz hozzáadásával higítsuk a levest.

 

A brokkoli krémleves receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc