Brokkolikrémleves csirkemelles galuskával hozzávalók:

Leves

50 dkg brokkoli

1 kis fej vöröshagyma

4 dkg vaj

8 dl szűrt húsleves (leveskockából is jó)

2 dl tejszín

1-2 evőkanál fehérbor

1 késhegynyi őrölt fekete bors

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

Szárnyasgaluska

15 dkg csirkemellfilé

0,5 dl tejszín

1 tojás

1 evőkanál búzadara

fél mokkáskanál só

késhegynyi reszelt szerecsendió

Brokkolikrémleves csirkemelles galuskával elkészítése:

A csirkemellet kis lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, a többi galuskáhozvalóval összekeverjük, majd a hűtőbe téve 15 percig pihentetjük, hogy a dara kissé megduzzadjon.

Közben a brokkolit megtisztítjuk, szárát körömnyi darabokra vágjuk, virágját kisebb rózsáira bontjuk, leveleit fölaprítjuk, és együtt a levesbe szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, megreszeljük és az olvasztott vajon megfuttatjuk.

A brokkolis levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk vagy mixerrel pépesítjük.

A tejszínnel és a borral ízesítjük, megborsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózzuk, és újra a tűzre téve fölforraljuk.

A húsos masszát mokkáskanállal forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Kb. 4 percnyi főzés után leszűrjük, a levesbe szórjuk, és már tálalhatjuk is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc