Brokkolis rizstorta hozzávalók:

néhány brokkoli, kis rózsáira szedve

1 felaprított hagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy reszeld le a legkisebb szemű reszelőn)

1 nagy sárga, húsos paprika (minél vékonyabb szeletekre vágva)

2 evőkanál olívaolaj

5 dkg vaj

1 és 1/4 csésze rizs

0, 5 dl száraz fehérbor

4, 1/4 csésze zöldségleves

só és frissen őrölt fekete bors

1/2 csésze parmezán sajt (ha nem szereted a parmezán ízét, használj mozzarellát)

4 tojás

olaj a tepsi kikenéséhez és sütőpapír a tepsi aljára

díszítéshez paradicsom szeletek, petrezselyemzöld, vagy amit szeretnél

Brokkolis rizstorta elkészítése:

A brokkolit 3 percig főzöd, majd lecsorgatod és félre teszed.

A vajat egy szélesebb fazékban olvaszd meg és add hozzá az olívaolajat, majd a felaprított hagymát, fokhagymát, paprikát és kevergesd körülbelül 5 percig, amíg megpuhul.

Ezt követően add hozzájuk a rizst, hagyd pirulni egy percig, majd öntsd rá a bort és addig kevergesd, amíg az egész folyadék felszívódik.

A zöldséglevest öntsd a rizsre, sózd, borsozd és ha akarod fűszerezheted más fűszerekkel is (curry, kakukkfű).

Főzd az egészet 20 percig és néha kevergesd is, hogy ne kapjon oda az aljához.

Közben egy 25 cm átmérőjű kerek tortaformát zsírozz ki  (lehet kisebb is) és tegyél az aljára egy viaszpapírt vagy pergament.

Melegítsd fel a sütőt 175 fokra.

Vedd le a rizset a tűzről és add hozzá a túrót és a kis brokkoli rózsákat, majd hagyd hűlni kb. 5 percig.

A fehérjéket  verd fel és óvatosan add hozzá a rizshez (mint a tortalapnál vagy rizspudingnál, hogy habos maradjon).

Öntsd a keveréket az előkészített formába és tedd sütőbe 1 órára.

Hagyd benne a tepsiben, hogy kihűljön, de később hűtőbe is teheted, ha hidegen akarod tálalni.

Késsel vágd körbe a forma szélét és válaszd le róla a rizset.

Melegen is kiveheted a tepsiből és kínálhatod rántott hús mellé.

Hidegen is nagyon finom és igen laktatós.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc