Bruschetta hozzávalók:
0,5 kg friss és gyönyörűen piros paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
6-8 levél friss bazsalikom
3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj
8-10 szelet kenyér (saját sütés)
csipet só (természetes, nem finomított)
tört bors
Bruschetta elkészítése:
1. Előkapom a paradicsomokat és nagyon apróra összeszelem őket (közben dúdolok és/vagy rázom a fejem, illetve megpróbálom nem elvágni az ujjam – nem körömpörkölt készül)
2. A fokhagymákat lereszelem (vagy nagyon apróra vágom)
3. Beletolom a felszelt összetevőket egy tálba, ráöntöm az olivaolajat, picit megsózom és megborsozom
4. Összekeverem, félreteszem, bekészítem a kenyérszeleteket a pirítóba (lehetőség szerint saját sütésű, mindenféle E adaléktól mentes)
5. Összeszelem a bazsalikom leveleket, majd ezt is belekeverem a paradicsomba
6. Megpirult kenyérszeletre rákanalazom a paradicsomot és … nyamm!
Praktikák:
– a paradicsomoknak mindig kivágom a zöld részét
– lilahagymával az ízmámor tovább tuningolható
– a bazsalikom mellett oregano is használható ízesítésre (legjobb, ha mindkettő egyszerre és frissen)
– a kenyér helyett lehet pizzatésztából kisütött kifli szerű „alátét” is, de a tömörebb textúrájú teljes kiőrlésű kenyerekkel is jól passzol
– a képen látható kenyér saját sütés, érdemes megpróbálni
A Bruschetta receptjét Receptműves küldte. Köszönjük!
0 hozzászólás