Bruschetta hozzávalók:

0,5 kg friss és gyönyörűen piros paradicsom

2-3 gerezd fokhagyma

6-8 levél friss bazsalikom

3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj

8-10 szelet kenyér (saját sütés)

csipet só (természetes, nem finomított)

tört bors

Bruschetta elkészítése:

1. Előkapom a paradicsomokat és nagyon apróra összeszelem őket (közben dúdolok és/vagy rázom a fejem, illetve megpróbálom nem elvágni az ujjam – nem körömpörkölt készül)

2. A fokhagymákat lereszelem (vagy nagyon apróra vágom)

3. Beletolom a felszelt összetevőket egy tálba, ráöntöm az olivaolajat, picit megsózom és megborsozom

4. Összekeverem, félreteszem, bekészítem a kenyérszeleteket a pirítóba (lehetőség szerint saját sütésű, mindenféle E adaléktól mentes)

5. Összeszelem a bazsalikom leveleket, majd ezt is belekeverem a paradicsomba

6. Megpirult kenyérszeletre rákanalazom a paradicsomot és … nyamm!

Praktikák:

– a paradicsomoknak mindig kivágom a zöld részét

– lilahagymával az ízmámor tovább tuningolható

– a bazsalikom mellett oregano is használható ízesítésre (legjobb, ha mindkettő egyszerre és frissen)

– a kenyér helyett lehet pizzatésztából kisütött kifli szerű „alátét” is, de a tömörebb textúrájú teljes kiőrlésű kenyerekkel is jól passzol

– a képen látható kenyér saját sütés, érdemes megpróbálni

Bruschetta receptjét Receptműves küldte. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc