Budapest ragu hozzávalók:

1,8 kg bélszín

20 dkg zsír

15 dkg füstölt szalonna

25 dkg szárnyasmáj (libamáj)

20 dkg gomba

20 dkg vöröshagyma

20 dkg fuszerpaprika

40 dkg sertéscsont

25 dkg zöldpaprika

15 dkg paradicsom

10 dkg zöldborsó

5 adag párolt rizs

5 adag rácsos burgonya

Budapest ragu elkészítése:

Pörkölt alapot készítünk, amelyhez egy kevés paradicsompürét, sót, apróra darabolt sertéscsontot adunk, és lassan fozzük.

Fél óra múlva a csontokat kiemeljük. A pörköltlét szitán áttörjük. A kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát és a szárnyasmájat.

A Budapest ragu jelleget adó anyagait állandó keverés közben gyorsan lepirítjuk.

Ha szükséges, a pörköltlevet beforraljuk. A pörköltlevet a raguhoz öntjük.

Sóval ízesítjük és jól összeforraljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc