Bujurdi hozzávalók:

paradicsom

paradicsompaprika

juhturó

olívaolaj

fűszernövények (oregánó, vagy egyéb különleges keverék a feta sajthoz)

Bujurdi elkészítése:

A paradicsomot és a paprikát aprítsd fel. A dobozos, héj nélküli paradicsom is megfelel, de nyáron a kerti paradicsomoknak nem szükséges lehúzni a héját.

Locsold le olívaolajjal, sózd meg, szórj rá oregánót és 15-20 percre tedd be a sütőbe (vagy a mikrohullámú sütőbe, bár ez kevésbé ajánlott).

Miután megfőtt, add hozzá a juhtúrót úgy, hogy egy részét összemorzsolod és összekevered a mártással, a másik felét pedig 2-3 cm kockákra szeleteled és úgy rakod a többi közé.

10 percre ismét tedd sütőbe.

A görög feta sajttal sokkal jobban sikerül, mert hamar elolvad és szósszal is könnyedén keverhető.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc