Bujurdi hozzávalók:
paradicsompaprika
juhturó
olívaolaj
só
fűszernövények (oregánó, vagy egyéb különleges keverék a feta sajthoz)
Bujurdi elkészítése:
A paradicsomot és a paprikát aprítsd fel. A dobozos, héj nélküli paradicsom is megfelel, de nyáron a kerti paradicsomoknak nem szükséges lehúzni a héját.
Locsold le olívaolajjal, sózd meg, szórj rá oregánót és 15-20 percre tedd be a sütőbe (vagy a mikrohullámú sütőbe, bár ez kevésbé ajánlott).
Miután megfőtt, add hozzá a juhtúrót úgy, hogy egy részét összemorzsolod és összekevered a mártással, a másik felét pedig 2-3 cm kockákra szeleteled és úgy rakod a többi közé.
10 percre ismét tedd sütőbe.
A görög feta sajttal sokkal jobban sikerül, mert hamar elolvad és szósszal is könnyedén keverhető.
0 hozzászólás