Bukovinai pacalleves hozzávalók:
marhapacal
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 szál sárgarépa
zeller
2 babérlevél
2 tojás sárgája
tejföl
joghurt
ecet és fokhagyma mártás
esetleg egy borjú csülök
Bukovinai pacalleves elkészítése:
A gyomrot alaposan megtisztítjuk és a négybe vágott zöldségekkel, illetve hagymával feltesszük főni. Miután a pacal megfőtt, kivesszük a vízből, a zöldségekkel együtt. Laskaszerűre aprítjuk, majd a forró leves fölött, a zöldségeket egy szűrőn átpasszírozzuk.
A gyomrot visszatesszük a fazékba. Most a tejfölből, a 25 dkg joghurtból, 2 tojás sárgájából keveréket készítünk. Közben 2 darab nyers sárgarépát lereszelünk és olajban jól megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a joghurtot.
Miután a leves eléggé kihűlt, ízlés szerint adunk hozzá a tejfölös keverékből, az ecetből és a fokhagymából.
0 hozzászólás