Bundás karaj hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
4 tojás
10 dkg liszt
1 dl tejszín
2 dl sör
1 csomó leveszöldség
só
szemes borsó
delikát
a kisütéshez olaj
Bundás karaj elkészítése:
A karajt kicsontozom. A húst, a csontot, a megtisztított, nagyobb darabokra vágott leveszöldséget fazékba teszem. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, szemes borssal ízesítem, majd fedő alatt megfőzöm. A húst a levesből kiveszem, a levét pedig leszűröm és külön fogyasztjuk.
A húst kihűtöm és felszeletelem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a tejszínnel, a sörrel és a liszttel kikeverem, és vegetával fűszerezem. Végül hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ebbe a masszába mártom bele a hússzeleteket, majd bő, forró olajban kisütöm.
Itatásra szedem, a felesleges zsiradékot lecsepegtetem. Friss vegyes salátával körítem.
0 hozzászólás