Bundás karaj hozzávalók:

1 kg sertéskaraj

4 tojás

10 dkg liszt

1 dl tejszín

2 dl sör

1 csomó leveszöldség

szemes borsó

delikát

a kisütéshez olaj

Bundás karaj elkészítése:

A karajt kicsontozom. A húst, a csontot, a megtisztított, nagyobb darabokra vágott leveszöldséget fazékba teszem. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, szemes borssal ízesítem, majd fedő alatt megfőzöm. A húst a levesből kiveszem, a levét pedig leszűröm és külön fogyasztjuk.

A húst kihűtöm és felszeletelem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a tejszínnel, a sörrel és a liszttel kikeverem, és vegetával fűszerezem. Végül hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ebbe a masszába mártom bele a hússzeleteket, majd bő, forró olajban kisütöm.

Itatásra szedem, a felesleges zsiradékot lecsepegtetem. Friss vegyes salátával körítem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc