Bundás óriás pöfeteg, mandulás, sajtos sült almával hozzávalók:

4-6 szelet pöfeteg gomba

liszt

2-3 tojás

zsemlemorzsa (én darált zabpelyhet használok helyette)

darált dió, mogyoró, mandula, napraforgó, tökmag

olaj

vaj

4 db savanyú alma

5 dkg krémsajt

színesbors

szegfűbors

Bundás óriás pöfeteg, mandulás, sajtos sült almával elkészítése:

Az almákat megpucoljuk és felkockázzuk. Egy hőálló tálba helyezzük és vajat, krémsajtot kockázunk hozzá. Kevés vízzel meglocsoljuk, majd befűszerezzük szegfűborssal és színesborssal. Sütőben 15 perc alatt puhára sütjük, kb. 180 C°-on.

A gombákat felszeleteljük és lehúzzuk a héját. Először a lisztbe beleforgatjuk, majd a tojásba, és utoljára pedig a darált, sokmagvas zsemlemorzsába. Forró olajban pár perc alatt kisütjük. A vajas, sajtos almakockákkal tálaljuk.

A Bundás óriás pöfeteg, mandulás, sajtos sült almával receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc