Burgonya burger hozzávalók:

1 kg burgonya

1/4 kg juhtúró

100 g sajt

10 g élesztő

2 tojás

liszt, amennyit felvesz

Burgonya burger elkészítése:

A burgonyákat főzzük meg héjukban, hámozzuk meg, daráljuk le a húsdarálón a túró 3/4 részével és a sajttal. Keverjük össze az egész tojásokkal, az élesztővel és a liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk.

Egy lisztes nyújtódeszkán nyújtsunk egy fél centiméteres lapot, és vágjunk belőle formákat egy pohárral. Az egyik korongra tegyünk tölteléket (darált hús túróval, sonkával) és ragasszuk össze egy másik koronggal.

Zsírban süssük meg.

Simán tálaljuk vagy reszeljünk rá sajtot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 115 perc