Burgonya fűszernövényes bundában hozzávalók:
4 személy részére:
1 kg közepes burgonya
400 g durva só
400 g liszt
1 tojásfehérje
2 szál kakukkfű
2 szál zsálya
2 szál rozmaring
Burgonya fűszernövényes bundában elkészítése:
Zúzd apróra, vagy vágd apróra ollóval a fűszernövényeket.
Egy nagyobb edényben keverd össze a lisztet, sót, fűszernövényeket és tojásfehérjét. Adj hozzá egy kis vizet, míg a tészta egybeáll.
Egy cseréptál vagy jénai alját borítsd be a tészta felével.
Hámozd meg a burgonyát, majd mosd meg őket egyesével.
Töröld meg őket külön-külön, és helyezd őket egymás mellé, a tésztás formába.
Locsold meg vízzel a tál széleit.
Fedd le a burgonyát a megmaradt tésztával, és ragaszd össze a tésztákat egymás között. Így a burgonya teljesen be lesz zárva.
Helyezd a tálat sütőbe 45 percig.
Abban a formában tálald, ahogy megsült. Vágd le a felső réteg tésztát, hogy kivedd a burgonyákat. Köretként szolgáld fel sült húsok mellé, vagy saláták mellé. Italként sört társíts mellé.
0 hozzászólás