Burgonyafalatok hozzávalók:

1 kg burgonya

1/4 kg juhtúró

100 g sajt

10 g élesztő

2 tojás

liszt amennyit felvesz

Burgonyafalatok elkészítése:

A burgonyákat főzd meg héjukban, hámozd meg, daráld le a húsdarálón a túró 3/4 részével és a sajttal. Keverd össze az egészet tojásokkal, élesztővel és liszttel, hogy kapj egy lágy tésztát.

Egy lisztes nyújtódeszkán nyújts egy fél centiméteres lapot, és vágj formákat egy pohárral. Az egyik korongra tegyél tölteléket (darált hús túróval, sonkával) és ragaszd össze egy másik koronggal.

Süsd meg zsírban.

A burgonyafalatokat tálald simán vagy reszelj rá sajtot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 105 perc