Burgonyafelfújt káposztával hozzávalók:
5-6 személyre
80 dkg nyers burgonya
30 dkg főtt burgonya
1 tojás
1-2 evőkanál liszt
40 dkg káposzta
1 kis fej vöröshagyma
zsír
bors, só
Burgonyafelfújt káposztával elkészítése:
A nyers krumplit hámozd meg, reszeld le, a levét nyomkodt ki, szűrőben csurgasd le. Add hozzá a lisztet, az áttört főtt krumplit, az elhabart tojást, sózd és borsozd.
Kevés zsíron párold meg az apróra vágott hagymát és a szálakra vágott káposztát, ezt is sózd és borsozd.
Egy kizsírozott tepsibe terítsd el a krumpli felét, arra a káposztát, majd a krumplimassza maradékát.
A tetejét szurkáld meg villával, locsold meg egy kanál zsírral, majd közepes tűznél – előbb lefedve, majd kitakarva – süsd pirosra a sütőben.
0 hozzászólás