Burgonyafelfújt sajtöntettel hozzávalók:

4-5 db burgonya

1 tojás

1-2 evőkanál tejföl

kevés vaj

liszt

Öntet

1 csésze húsleves

1 evőkanál vaj

2 evőkanál reszelt sajt

Burgonyafelfújt sajtöntettel elkészítése:

A burgonyát előző nap héjában megfőzzük. Megtisztítjuk és lereszeljük.

Kikavarjuk a sóval, vajjal, tojássárgával és a kemény habbá vert tojásfehérjével.

Egy kivajazott, kilisztezett puding-formába vízgőz fölött egy óra alatt megfőzzük. Egy nagy tálcára kiborítjuk.

Elkészítjük a sajtöntetet: a húslevest a vajat és a reszelt sajtott főni tesszük. Addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd.

Tálaláskor öntjük a burgonyafelfújtra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc