Burgonyakrémleves sült gombával hozzávalók:

4 személyre:

5 dkg vaj

20 dkg burgonya

4 fej gomba

1 húsleveskocka

1 evőkanál liszt

5 dkg füstölt sajt

1 dl tejszín

őrölt bors

Burgonyakrémleves sült gombával elkészítése:

A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot és a tejszínt. Összeturmixoljuk.

Annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű pépet kapjunk.

Folytonos keverés közben felöntjük a húsleveskockából és 8 dl vízből készült lével, tíz percig főzzük.

Sóval, őrölt borssal utóízesítjük, pirított gombaszeletekkel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc