Burgonyaropogós hozzávalók:
80 dkg burgonya
2 tojás
1 evőkanál liszt
fehér bors
1 evőkanál tejföl ízlés szerint
1 evőkanál kapor ízlés szerint
Burgonyaropogós elkészítése:
A burgonyaropogóshoz 80 dkg mosott burgonyát hámozzunk meg, majd újból megmosva káposztareszelőn reszeljük le. Ezután vegyünk ki belőle kisebb adagokat, és két kézzel alaposan nyomkodjuk ki a levét. Előtte ne hagyjuk állni, mert bebarnul. Verjünk fel 2 egész tojást, és 1 evőkanál liszttel, valamint egy csipet őrölt fehér borssal együtt keverjük a burgonyareszelékhez. Az ínyencek tehetnek bele 1 evőkanál tejfölt és 1 evőkanál apróra vágott kaprot is, amelyet télen 1 kávéskanál szárított kaporral helyettesíthetünk.
Azáltal is ízletesebbé tehetjük, ha finomliszt helyett zabpehelylisztet használunk. Végül kávéskanállal szaggassuk kevés forró olajba, lapítsuk el, és lehetőleg teflon bevonatú serpenyőben, élénk tűzön süssük mindkét oldalát világos pirosra.
Melegen, fokhagymás szósszal vagy különféle mártásokkal tálaljuk, de kirántott zöldségfélékhez köretként is adható.
0 hozzászólás