Burgonyás blini hozzávalók:

500 g burgonya

½ csésze liszt

25 g élesztő

2 evőkanál olaj vagy zsír

2 csésze tej

1 evőkanál cukor

tejföl

Burgonyás blini elkészítése:

A tejet a liszttel és az élesztővel elvegyítjük. A meghámozott főtt burgonyát finomra reszeljük, egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót és a tej-liszt keveréket, majd az egészet jól elkeverjük.

Ezután lefedjük a tálat, és kis lángon a tésztát kelni hagyjuk.

Miután megkelt, egy merőkanálnyit a kivajazott vagy kizsírozott serpenyőbe teszünk, és mindkét oldalán megsütjük.

Melegen, tejföllel tálaljuk. Ha módunkban áll, próbáljuk ki a kaviáros változatot is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc