Burgonyás meglepi hozzávalók:
1 kg burgonya
100 g füstölt sonka vagy szűzpecsenye
2 db keményre főtt tojás
100 g kemény juhsajt
zöld saláta
majonéz
mustár
só, bors
Burgonyás meglepi elkészítése:
Meghámozzuk a krumplit, felszeleteljük és megsütjük. Eközben lereszeljük a tojásokat és a sajtot, a sonkát kockákra vágjuk, és a salátát (nyáron tehetünk 2 db kimagozott paradicsomot és 2 kockákra vágott uborkát) vékony csíkokra szakítjuk.
Egy tálba tesszük a burgonyát, a sonkát, rászórjuk a reszelt sajtot meg a tojást, ezután a salátacsíkokat és a majonézt adjuk hozzá, végül pedig a sót meg a borsot, és az egészet jól elkeverjük.
Különleges és finom egytálétel.
0 hozzászólás