Burgonyás pogácsa hozzávalók:

15 dkg libazsír

30 dkg főtt, áttört burgonya

2 tojás sárgája

3 dkg élesztő

3 dl tej

60 dkg liszt

só,bors

majoránna

Burgonyás pogácsa elkészítése:

A zsírt, az áttört burgonyát, a tojássárgákat, a tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet, sót, borsot, majoránnát összegyúrjuk.

Negyedórát pihentetjük, kinyújtjuk, zsírral megkenjük és hajtogatjuk.

A hajtogatást és nyújtást négyszer megismételjük.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük és forró sütőben készre sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc