Burgonyás szuflé sajttal hozzávalók:

750 g burgonya

2 csapott teáskanál liszt

3 tojás

2 evőkanál vaj

1 csésze tej

1/2 teáskanál cukor

150 g reszelt juhsajt

zsemlemorzsa

Burgonyás szuflé sajttal elkészítése:

Főzzük meg a meghámozott burgonyát, törjük meg, tegyük bele egy edénybe, és keverjük össze az olvasztott vajjal, a sóval, a cukorral és a tejjel.

Adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgákat, keverjük jól össze, majd mehet bele a habbá vert tojásfehérje is. Vajazzunk ki egy pudingformát, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.

Az összetétel felét öntsük bele a pudingformába. Szórjuk rá a reszelt sajtot, majd öntsük rá az összetétel másik felét is. Kenjük be vajjal, hintsünk rá egy kis zsemlemorzsát, és tegyük sütőbe. Ha megpirult, készen van.

Melegen tálalad. Paradicsomszósszal is fel lehet szolgálni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc