Burgonyás zöldbabfőzelék hozzávalók:

1/2 kg zöldbab

3 db burgonya

2 gerezd fokhagyma

tej, tejföl ízlés szerint

Burgonyás zöldbabfőzelék elkészítése:

A burgonyás zöldbabfőzelékhez enyhe sós vízben főzzük meg a megmosott és centis darabokra vágott sárgahüvelyű babot, valamint apró kockára vágott újburgonyát.

A vízbe két gerezd fokhagymát teszünk, apróra vágva vagy zúzva.

Amikor megfőtt a bab, kicsi rántással berántjuk, de víz helyett tejjel engedjük fel a rántást.

Egyet rottyan, levesszük a tűzről, és utána kb. fél tejfölt elkeverünk tejjel, amit hozzáadunk keveréssel a zöldbabfőzelékhez.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc