Burgonyasaláta tartármártással hozzávalók:

burgonya

vöröshagyma

tartármártás

petrezselyemlevél

almaecet

Burgonyasaláta tartármártással elkészítése:

Egy kis fej vöröshagymát vágjunk vékony szeletekre, és öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. A vizet almaecettel és kevés őrölt borssal ízesítsük. Sós vízben főzzünk meg 30 dkg tömör burgonyát. Melegen hámozzuk meg, és miután kihűlt, vágjuk kisebb kockákra.

Adjuk hozzá a hagymához, és addig marinírozzuk vele, amíg az ecetes levet felszívja. Ekkor keverjünk hozzá fél adag tartármártást, és másnapig hűtőszekrényben érleljük. Hidegen tálaljuk. Még finomabbá és látványosabbá tehetjük, ha a tetejét néhány petrezselyemlevéllel díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc